Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Αναβάλλεται η διεθνής έκθεση αυτοκινήτου της Αθήνας;


Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

Κάθε δύο χρόνια, στην Αθήνα, διεξάγεται η διεθνής έκθεση αυτοκινήτου, υπό την εποπτεία του συνδέσμου εισαγωγέων αντιπροσώπων αυτοκινήτων, που φέρει και την απόλυτη ευθύνη της διοργάνωσης. Το 2009, η έκθεση αυτή δεν έγινε, εξαιτίας της κρίσης που είχε αρχίσει να κάνει την εμφάνισή της, στις παγκόσμιες αγορές.

Τη χρονιά αυτή, αναμένεται να πραγματοποιηθεί η φετινή έκθεση, αλλά, όπως φαίνεται, δεν υπάρχει διάθεση από τον ΣΕΑΑ να τη διοργανώσει. Όλα θα κριθούν στη γενική συνέλευση που θα έχουν τα μέλη του συνδέσμου εισαγωγέων στις 17 Μαρτίου, οπότε και θα συζητηθούν οι όποιες δυσκολίες, αλλά και για το εάν η έκθεση αυτή πρέπει να γίνει ή όχι. Οι πιθανότητες είναι 50-50, ενώ, σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχει δεσμευτεί χώρος στο Metropolitan EXPO για τις αρχές Νοεμβρίου, προκειμένου να φιλοξενηθεί το διεθνές σαλόνι αυτοκινήτου της Αθήνας.

Σε κάθε περίπτωση, κανείς δεν φαίνεται να υπολογίζει τους χιλιάδες λάτρεις των αυτοκινήτων, που απλώς περιμένουν αυτή την έκθεση, για να θαυμάσουν από κοντά νέα μοντέλα, πρωτότυπα αλλά και αγωνιστικά που δεν έχουν την ευκαιρία να το κάνουν τις υπόλοιπες ημέρες του χρόνου…

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι οι μεγάλες εταιρείες που λαμβάνουν μέρος σε αυτή την έκθεση επιβαρύνονται με ποσά της τάξεως 50.000 έως 150.000 ευρώ, κάτι που προβληματίζει ιδιαίτερα τους εισαγωγείς, αφού την ίδια ώρα προχωρούν σε απολύσεις.
www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: