Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Ετοιμάζoυν έκδοση turbo με 200 ίππους για το CR-Z;


Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης
Μπορεί να φτιάχτηκε για να είναι φιλικό στο περιβάλλον, αυτό όμως δεν σημαίνει πως οι άνθρωποι της Honda έχουν ξεχάσει τι πάει να πει… Honda. Το CR-Z είναι το τελευταίο δημιούργημα της ιαπωνικής εταιρείας και φέρει τον τίτλο ως του πρώτου σπορ αυτοκινήτου με υβριδική τεχνολογία...


Προς το παρόν, είναι διαθέσιμο με κινητήρα 1.5 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 124 ίππους, προσφέροντας ικανοποιητικές επιδόσεις με χαμηλή, για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, κατανάλωση. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ξένου Τύπου, το CR-Z ενδέχεται να κυκλοφορήσει και σε μία άλλη έκδοση, που θα βάλει σε σκέψη τους λάτρεις τόσο της μάρκας όσο και των γρήγορων αυτοκινήτων.

Συγκεκριμένα, φημολογείται πως στα τέλη του έτους θα κάνει την εμφάνισή της η έκδοση του CR-Z με τους 200 ίππους (!), προσφέροντας έτσι αυτό που αναζητούν όσοι αγοράζουν σπορ αυτοκίνητα, δηλαδή… γκάζια. Πιθανώς να υπάρξει και μία έκδοση με 160 ίππους. Σε κάθε περίπτωση, οι Ιάπωνες θέλουν να δώσουν ώθηση στο νέο τους μοντέλο που, από πλευράς πωλήσεων, δεν ξεκίνησε τόσο δυναμικά, όσο θα περίμεναν.

Το Honda CR-Z κυκλοφορεί και στην Ελλάδα με κινητήρα 1.5 λίτρων και τιμή που ξεκινά από τα 23.370 ευρώ.



www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: